Prospectul prevede majorarea cu suma de 424,91 milioane lei, prin emisiunea unui numar de 159,74 milioane actiuni cu valoarea nominala de 2,66 lei. Emisiunea se adreseaza numai investitorilor calificati, se arata intr-un comunicat al ASF. Subscrierea actiunilor se va face la un pret de 2,66 lei/titlu.

Majorarea capitalului social se va efectua in doua etape. In prima etapa, a carei durata va fi de o luna, vor putea subscrie noile titluri numai actualii actionari, care isi vor exercita drepturile de preferinta. A doua etapa se va derula pe o perioada de 5 zile lucratoare si va viza actiunile ramase nesubscrise in prima etapa., iar cele care vor ramane nerevendicate vor fi anulate.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit, in februarie 2014, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al actionarilor si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special, dupa ce a constat ca asiguratorul are nevoie de capital suplimentar.

Prin instituirea procedurii de redresare financiara, ASF a solicitat asiguratorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei in 12 luni, din care 70 milioane de lei intr-o prima faza. In octombrie 2014, Astra si-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, in urma derularii unei oferte de vanzarea de actiuni noi catre actionarii existenti.

Dupa incheierea operatiunii, capitalul social al asiguratorul a atins 257,8 milioane de lei, detinut de The Nova Group Investments Romania SA - 72,75% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,23% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Astra Asigurari este al treilea asigurator dupa nivelul primelor subscrise in 2014, cand au atins 777,24 milioane de lei, dupa Allianz-Tiriac si Omniasig.