Misiunea de asistenta tehnica a Fondului Monetar International (FMI), care a ajuns miercuri la Bucuresti, pentru o perioada de doua saptamani, vizeaza discutii cu ANAF pentru reorganizarea Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, a declarat secretarul de stat Dan Manolescu.

Manolescu, prezent la o dezbatere pe tema Codului Fiscal la BNR, a precizat ca misiunea are o componenta restransa, de una sau doua persoane. Acestia vor analiza impreuna cu expertii Fiscului modalitatile de reorganizare pe segmentul marilor contribuabili, fara a avea legatura cu programul de restructurare si reorganizare a ANAF derulat impreuna cu Banca Mondiala, scrie Mediafax.

Conform Mediafax, membrii FMI urmeaza sa se intalneasca cu reprezentanti ai ANAF, atingand subiectul recuperarii datoriilor de la companiile de stat. Fiscul a anuntat marti ca a instituit poprire pe conturile TVR si ale RATB si ca urmeaza astfel de actiuni in cazul tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii la bugetul de stat. TVR avea la finele anului trecut datorii totale de 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat. RATB a anuntat ca datoriile regiei sunt de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat in instanta, fiind in faza de recurs.

Totodata, ANAF a anuntat ca organele de inspectie fiscala au stabilit in primul semestru obligatii fiscale suplimentare de plata (principale si accesorii) in valoare totala de 10,22 miliarde lei, de peste doua ori mai mari decat in prima jumatate a anului trecut. Valoarea prejudiciilor aferente sesizarilor penale transmise institutiilor competente ale statului in vederea continuarii cercetarilor a fost de 5,96 miliarde lei, in crestere cu 44%, diminuarea pierderii fiscale s-a plasat la 1,36 miliarde lei, in urcare cu 116%, iar masurile asiguratorii instituite au insumat 3,02 miliarde lei, in crestere cu 72%.

Citeste si:
FMI a aprobat o serie de modificări ce vizează statele membre sărace
FMI a aprobat o serie de...
Sursa foto: FMI/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Amânarea ratelor. Cîțu: Efortul statului va fi unul enorm
Setari Cookie-uri