Astfel, din datoriile de catre Robert Negoita la bugetul de stat, 83,2 milioane de lei reprezinta obligatii fiscale principale, la care se adauga obligatii fiscale accesorii de 148,9 milioane de lei.

Robert Negoita nu a contestat acesta suma, potrivit documentelor publicate de ANAF, care se refera la restante la plata inregistrate la finele lunii martie.

Valoarea totala a obligatiilor fiscale restante pentru primele zece persoane din lista publicata de ANAF se ridica la 456 milioane de lei.

Pe lista mai sunt prezente si alte persoane fizice cunoscute, cum ar fi oamenii de afaceri George Becali si Silviu Prigoana, cu datorii catre stat de cate 4 milioane de lei. George Becali a contestat datoria stabilita de ANAF, in timp ce Silviu Prigoana nu a facut acest lucru.

Pe pozitia a doua in topul celor mai mari datorii, dupa Robert Negoita, se afla Mateiu Florin, din orasul Victoria, judetul Brasov. Acesta are datorii totale, catre bugetul de stat si asigurari de sanatate, in suma de 102 milioane de lei. Mateiu Florin nu a contestat datoriile impuse de ANAF.

Cinci dintre primii zece datornici sunt din Bucuresti, in timp ce doi sunt din Cluj, unul din Brasov, unul din Ilfov si un altul din Teleorman.

ANAF a publicat restantele din obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata, precum si diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

Citeste si:

ANAF a publicat lista cu datornicii persoane fizice care au restante inregistrate de peste 1.500 de lei pana la data de 31 martie. Aceasta lista oferita de catre ANAF cuprinde 187.230 debitori, care au de plata 3,4 miliarde de lei, inclusiv din activitati independente sau profesii libere. Fiscul a anuntat ca poate recupera la acest moment aproximativ 2,3 miliarde lei, conform News.ro.

Fiscul anuntase ca va publica listele la inceputul lunii mai, dar a amanat publicarea pe motiv ca in saptamana 25 - 29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa isi stinga datoriile sau sa isi clarifice situatia fiscala.

"Nu as spune ca sunt liste ale rusinii, oricine poate trece printr-o astfel de situatie la un moment dat", a declarat Doros duminica, intr-o emisiune la Digi24.

ANAF a publicat, in 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lsi mari cu datorii neplatite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei si alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie sa plateasca Fiscului 3,8 miliarde lei.

In 11 mai, ANAF a publicat o noua lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplatite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

"Aceasta lista este o contrangere benefica si pentru ANAF, si pentru contribuabili. Pentru noi, pentru ca avem ocazia sa ne facem un bilant si sa ne curatam datele", a mai afirmat Doros.

Sursa foto: Agerpres Foto