Erste Group a incheiat un acord cu Global Payments, unul dintre principalii furnizori de solutii de tehnologii de plata din lume, in vederea infiintarii unui joint venture care sa furnizeze servicii de acceptare si procesare a platilor pentru comerciantii din Republica Ceha, Romania si Slovacia.

In urma finalizarii tranzactiei si obtinerii aprobarilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operatiunile de acceptare a platilor cu cardul la comercianti din cele trei tari catre Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture in care Erste Group va detine 49% din actiuni.

In plus, cele doua companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare banca de retail din Spania si unul dintre principalii actionari ai Erste Group, prin care CaixaBank va detine o cota din joint venture in baza parteneriatului sau strategic cu Global Payments.

"Tranzactia reprezinta un pas important pentru Erste Group in ECE si ne asteptam sa genereze o crestere suplimentara a segmentului de plati", a declarat Peter Bosek, membru al conducerii executive a Erste Group, responsabil pentru retail, cu ocazia semnarii acordului-cadru.

Retail jobs

Jeff Sloan, CEO al Global Payments, a mentionat, de asemenea, ca "acest joint venture ne va permite sa diversificam semnificativ reteaua noastra de distributie directa in Europa. Parteneriatul creeaza premisele unei cresteri accelerate a activitatii noastre in Europa, intr-un moment favorabil pentru regiune"

Tranzactia ar urma sa fie finalizata in trimestrul patru din 2015. Noua entitate creata in urma acestui joint venture va avea sediul in Praga, Republica Ceha si va detine birouri de vanzari in intreaga regiune ECE.

Sursa foto: Plata cu cardul contactless / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri