In urma finalizarii tranzactiei si obtinerii aprobarilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operatiunile de acceptare a platilor cu cardul la comercianti din cele trei tari catre Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture in care Erste Group va detine 49% din actiuni.

In plus, cele doua companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare banca de retail din Spania si unul dintre principalii actionari ai Erste Group, prin care CaixaBank va detine o cota din joint venture in baza parteneriatului sau strategic cu Global Payments.

"Tranzactia reprezinta un pas important pentru Erste Group in ECE si ne asteptam sa genereze o crestere suplimentara a segmentului de plati", a declarat Peter Bosek, membru al conducerii executive a Erste Group, responsabil pentru retail, cu ocazia semnarii acordului-cadru.

Citeste si:

Jeff Sloan, CEO al Global Payments, a mentionat, de asemenea, ca "acest joint venture ne va permite sa diversificam semnificativ reteaua noastra de distributie directa in Europa. Parteneriatul creeaza premisele unei cresteri accelerate a activitatii noastre in Europa, intr-un moment favorabil pentru regiune"

Tranzactia ar urma sa fie finalizata in trimestrul patru din 2015. Noua entitate creata in urma acestui joint venture va avea sediul in Praga, Republica Ceha si va detine birouri de vanzari in intreaga regiune ECE.

Sursa foto: Plata cu cardul contactless / Shutterstock