Grupul UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul semestru un profit net consolidat de 106,8 milioane lei (24 milioane euro), inainte de interesul minoritar, din care banca a raportat la nivel individual un rezultat de 84,1 milioane lei, in scadere cu 7,5%, in timp ce activele s-au redus cu 4,8%.

Veniturile operationale consolidate ale grupului din Romania s-au ridicat la 754,3 milioane lei (169,5 milioane euro), in timp ce cheltuielile operationale s-au plasat la 391,9 milioane lei (88,1 milioane euro), UniCredit inregistrand un profit operational de 362,4 milioane lei (81,5 milioane euro), potrivit standardelor IFRS.

Rezultatele grupului italian UniCredit publicate saptamana trecuta indicau un profit consolidat in Romania de 27 milioane de euro, in stagnare, dupa ce scaderea profitului operational a fost compensata de reducerea cheltuielilor cu provizioanele, anunta Mediafax.

Grupul este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

ROE de 6,8%

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) se plasa la finele lunii iunie la 6,8%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.
Grupul avea active consolidate de 31 miliarde lei (6,9 miliarde euro), cu un sold al creditelor de 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), in crestere cu 1,1% fata de finele anului trecut. Totodata, depozitele s-au redus cu 11,2%, la 14,1 miliarde lei (3,2 miliarde euro).

Citeste si:
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti
Taxa pe active loveste in...

Provizioanele constituite pentru creditele neperformante s-au cifrat la 235,5 milioane lei, grupul avand o rata a creditelor cu intarzieri la plata de peste 90 de zile si credite in cazul carora s-a deschis acțiune juridica de 9,56%, sub media sistemului bancar, de circa 13%. Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilanț s-a plasat la 9,23%.

"Am continuat sa consolidam pozitia puternica pe care UniCredit Tiriac Bank o detine in segmentul companiilor, obtinand o crestere de 3% in acest segment, nivel aproape dublu fata de performanta pietei. Totodata, segmentul creditelor ipotecare a avut o evolutie pozitiva, marcand o crestere de 2,5% in primele sase luni din 2015 fata de finalul anului precedent, reprezentand un motor important al activitatii noastre de retail", a declarat Rasvan Radu (foto), presedintele UniCredit Tiriac Bank.

Banca a consemnat in primele sase luni venituri operationale de 617,5 milioane lei, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, cheltuielile operationale s-au plasat la 333,5 milioane lei, in scadere cu 1,2%, raportul cost-venituri fiind de 54%, in crestere cu 2,2 puncte procentuale.

UniCredit Tiriac Bank, profit in scadere

UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 84,1 milioane lei, in scadere cu 7,5%.

Citeste si:
Peste 40 de timisoreni au absolvit Academia Mintilor Creative
Peste 40 de timisoreni au...

Rata de acoperire cu provizioane a creditelor se situeaza la 9,12%, la o rata a creditelor neperformante de 8,17%. Volumul activelor s-a redus fata de finele anului trecut cu 4,8%, la 27,3 miliarde lei. Soldul creditelor a urcat cu 0,5%, la 19 miliarde lei, pe cand depozitele atrase s-au diminuat cu 12,3%, la 14,2 miliarde lei.

Raportul credite-depozite calculat individual pentru banca a fost de 133,2% la sfarsitul lunii iunie. UniCredit a incheiat prima jumatate a anului cu un numar de 183 de sucursale, iar numarul angajatilor in Romania a fost de 3.352.

UniCredit Bank Austria AG a definitivat in primul semestru tranzactia prin care a cumparat actiunile reprezentand 45% din UniCredit Țiriac Bank S.A. detinute de Tiriac Holdings Ltd., majorandu-si capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%.

Citeste si:
UniCredit duce Academia Mintilor Creative si la Timisoara si Cluj
UniCredit Bank duce Academia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
UniCredit ofera DAE 0% pentru scutere electrice Vespa