Principala componenta a finantarii, o facilitate de credit pe termen lung, cu o maturitate de 10 ani, a fost contractata de la UniCredit Bank Austria AG si garantata de EKF, agentia nationala de garantare a creditelor de export din Danemarca, scrie Mediafax.

Creditul de investitii este folosit pentru marirea capacitatii de productie a doua ferme de porcine pe care compania le detine in judetul Constanta, pentru achizitia materialului genetic pentru reproductie din Danemarca, si pentru constructia unei fabrici de nutreturi combinate care urmeaza sa aprovizioneze ambele ferme cu furaj. Facilitatea pentru capital de lucru este utilizata pentru finantarea activitatii operationale si achizitia cerealelor pentru fabrica de nutreturi combinate.

SC Degaro SRL opereaza o ferma de scroafe (Ferma Fantanele - aflata pe raza comunei Fantanele) si o ferma de ingrasare (Ferma Sibioara - aflata pe raza comunei Mihail Kogalniceanu) si a fost preluata de grupul de companii Premium Porc de la compania spaniola Campofrio in anul 2011.

Premium Porc Group, detinut de holdingul danez DCH, este unul din cei mai mari producatori de carne de porc din Romania si detine sase companii cu activitate integrata pe verticala in agrobusiness, acoperind productia de cereale, productia de furaje si cresterea de porcine. Grupul de companii are sediul administrativ langa orasul Focsani (Vrancea) si opereaza cinci ferme de porcine, in judetele Vrancea, Constanta si Olt.

Sursa foto: Unicredit/Shutterstock