Rezultatele financiare pentru primele sase luni ale anului 2015 includ volumele si performanta Millennium Bank, a carei achizitie a fost incheiata in 8 ianuarie 2015. Profitul operational al OTP Bank Romania a scazut cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 65,3 milioane lei, se arata intr-un comunicat al OTP Bank Romania, scrie Mediafax.

Cheltuielile operationale din prima jumatate a anului au crescut cu 60% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 149,6 milioane lei, ca urmare a costurilor de achizitie implicate si a consolidarii cheltuielilor operationale ale Millennium Bank. Subsidiara din Romania a incheiat primul semestru cu active de 9,26 miliarde lei, in urcare cu 37% fata de 6,78 miliarde lei anul trecut.

Soldul brut al creditelor a urcat cu 32% fata de sfarsitul lunii decembrie, la 8,08 miliarde de lei, sustinut de achizitia Millennium Bank. Depozitele au crescut cu 46% raportat la ultima luna a anului trecut si au ajuns in iunie la 4,63 miliarde de lei. Comparativ cu mijlocul anului trecut, depozitele au crescut cu 71%. Achizitia a crescut numarul total de sucursale cu 56 de unitati, la 140, si numarul de angajati cu 362 de persoane, la 1.280, comparativ cu sfarsitul anului anterior.

OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Sursa foto: OTP Bank/Shutterstock