Pe de alta parte, dolarul a scazut in fata leului cu inca 2,34 bani, dupa ce in ultimele cinci zile s-a depreciat cu 4%.

Analistii ING Bank au precizat faptul ca leul a testat nivelul de 4,45 lei/euro, dar nu l-a strapuns. Totusi, in contextul scaderilor generalizate pe bursele internationale, cu pierderi de 4% pentru indicii americani si de inca 8% pentru bursele din China, presiunea pe leul se va mentine ridicata.

"Daca sentimentul global ramane pesimist, leul se va indrepta din nou catre pragul de 4,45 lei/euro", spun analistii ING.

Citeste si:

Totusi, dupa scaderile puternice de luni, Bursa de la Bucuresti era in revenire la jumatatea zilei de marti, toti indicii locali fiind pe verde. BET era in urcare cu 1,2%, iar cea mai mare crestere (+2,8%) era notata in dreptul BET-FI, indicele care urmareste evolutia Fondul Proprietatea si a SIF-urilor. Pe plan extern, bursele importante din vestul Europei castigau intre 1% (Marea Britanie) si 3,3% (Germania).

Luni nu am avut o piata condusa de sentimentul economic, ci doar de emotii. Vom vedea in continuare daca doar emotiile vor conta pe burse. Oricum, viata fara emotii este plictisitoare”, a spus Ludwik Sobolewski, sefului Bursei de Valori Bucuresti.