Dobanda imprumuturilor pe un an a fost redusa cu 0,25 puncte procentuale, la 4,6%, iar dobanda la depozite tot cu 0,25%, la 1,75%. Accelerarea relaxarii politicii monetere arata hotararea autoritatilor de a indeplini obiectivul premierului Li Keqiang pentru o crestere economica de circa 7% in 2015, scrie Mediafax.

Riscul iesirilor de capital si al deficitului lichiditatilor, dupa decizia autoritatilor de devalorizare a yuanului din 11 august, a amplificat presiunile pentru noi masuri de stimulare. 'Economia este supusa inca unei presiuni imense de incetinire a cresterii. Politica fiscala trebuie sa intervina, iar politica monetara este probabil sa ofere lichiditatile necesare", a declarat Yao Wei, analist la Societe Generale in China.

Productia industriala, investitiile si vanzarile de retail au fost in iulie sub estimarile analistilor, in timp ce exporturile au scazut, iar deflatia preturilor la producatori s-a accentuat. Datele lunare analizate de Bloomberg sugereaza ca economia chineza a inregistrat in iulie o crestere de 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.