31 August 2015

Speriat de prabusirea Chinei? 7 carti care te vor face sa intelegi mai bine crizele financiare



Socul chinez din aceasta saptamana a readus in atentie crizele financiare si faptul ca indiferent ce masuri vor lua guvernele si autoritatile in viitor, astfel de momente de panica vor continua sa aiba loc. In acest context, Wall-Street.ro va propune 7 carti despre crize pe care merita sa le cititi daca vreti sa intelegeti mai bine ‘mecanica’ din spatele prabusirii pietelor financiare.

Nonlinear Dynamics of Financial Crises

Scrisa de romanul Ionut Purica, cartea Nonlinear Dynamics of Financial Crises analizeaza cum a fost posibil ca momentul crizei din 2008 sa aiba loc fara ca marii economistii sa anticipeze acest lucru.

Foto: Shutterstock / Criza


Europe on the Brink

Europe on the Brink reprezinta o analiza critica a cauzelor care au dus la criza datoriilor suverane din Europa.


Europe's Prolonged Crisis: The Making or the Unmaking of a Political Union

Cartea Europe’s Prolonged Crisis prezinta sociologia politica a crizei in Europa. Volumul se concentreaza pe transformarile statale si sociale in contextul crizei din 2008 si a perioadei care a urmat.


Politics of Extreme Austerity: Greece in the Eurozone Crisis

Politics of Extreme Austerity analizeaza politicile si politica austeritatii extreme, punand criza din Grecia in context global.


The Crash of 2016: The Plot to Destroy America--and What We Can Do to Stop It

Thom Hartmann, autorul The Crash of 2016: The Plot to Destroy America--and What We Can Do to Stop It, considera ca SUA este in prezent mai vulnerabila ca oricand deoarece pilonii care in trecut au sustinut explozia clasei mijlocii nu mai exista, iar fara ei America se afla pe marginea prapastiei.


The Physics of Finance

The Physics of Finance contrazice ideea potrivit careia prabusirea pietelor din 2008 a avut loc din cauza instrumentelor financiare complexe inventate de matematicieni.


Supercrash

Supercrash analizeaza in format de benzi desenate lumea economica din prezent.




Citeste si