Astfel, adunarea generala ordinara a actionarilor va avea pe ordinea de zi numirea lui Dan Grigore Adamescu in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al asiguratorului pentru un mandat de patru ani, avand in vedere ca mandatul sau a expirat la 29 noiembrie 2014 (moment la care compania se afla in administrare speciala), sau a altei persoane in CS, se arata in convocatorul transmis Bursei de Valori Bucuresti, scrie Mediafax.

Consiliul de Supraveghere al companiei este format din Dan Adamescu - presedinte, Bogdan Alexander Adamescu - vicepresedinte si Ion Nitu - membru, potrivit datelor de pe site-ul Astra. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a depus saptamana trecuta, la Tribunalul Bucuresti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurari, careia ASF i-a retras autorizatia de functionare la finele lunii august, dupa ce planul de redresare financiara a companiei a esuat.

Actiunea ASF a avut loc la numai o zi dupa ce Astra si actionarii sai, The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider, au deschis o actiune proprie la Curtea de Apel Bucuresti cerand anularea deciziei ASF prin care autoritatea a hotarat inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, stabilirea starii de insolventa, declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare Astra.

Citeste si:

The Nova Group Investments Romania detine o participatie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele doua companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Consiliul ASF a decis la finele lunii august sa ceara instantei intrarea in faliment a Astra Asigurari, dupa ce compania, aflata in administrare speciala, nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital, despagubirile urmand sa fie acordate de Fondul de Garantare.

Compania de asigurari s-a aflat in proces de redresare financiara incepand din februarie 2014, avand ca administrator special firma KPMG Advisory. Astra Asigurari are 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile. Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, a declarat recent ca exista bani pentru plata despagubirilor la Astra si ca situatia Astra nu este mai rea in prezent din acest punct de vedere, existand reclamatii si inainte pentru plata despagubirilor.

Sursa foto: Mediafax Foto