Astfel, actionarii Astra au decis suspendarea procesului de majorare a capitalului pana la suspendarea efectelor deciziei ASF nr. 999 din 26 mai. Compania de asigurari a atras, dupa primele doua etape ale majorarii de capital doar 134.000 lei, din totalul de 425 milioane lei necesare. Din 6 august a inceput etapa destinata investitorilor institutionali, care urma sa se deruleze pana la 19 august, ASF purtand discutii in ultima perioada cu mai multe fonduri de investitii, in special din China. Astra se afla intr-un proces de redresare financiara din februarie 2014, avand ca administrator special firma KPMG Advisory, scrie Mediafax.

Conform reprezentantilor administratorului special, au avut loc negocieri cu o serie de investitori strategici interesati in procesul de majorare a capitalului social al Astra, iar rezultatele acestor negocieri urmau sa fie cunoscute la incheierea operatiunii de majorare a capitalului. In octombrie 2014, Astra si-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, in cadrul primei etape, la 257,8 milioane de lei, in urma derularii unei oferte de vanzarea de actiuni noi catre actionarii existenti.

Dupa incheierea operatiunii, capitalul social al asiguratorul a atins 257,8 milioane de lei, detinut de The Nova Group Investments Romania SA - 72,75% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,23% din capitalul social. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, aflat in arest la domiciliu.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a declarat recent ca discutiile pentru preluarea Astra sunt destul de avansate, existand sanse "bune" in aceasta vara sa fie rezolvata problema sau ca firma sa intre intr-un nou plan de redresare cu un investitor strategic, insa ca depinde de actionari, daca vor "s-o marite", cu "pretentii mari la zestre".