Astfel, daca valoarea estimata a unei daune nu depaseste 1.000 lei despagubirea va fi acordata fara efectuarea unei constatari si fara a solicita clientului documente. In cazul in care valoarea estimata a daunei se situeaza intre 1.000 si 2.000 de lei, pentru despagubire va fi necesar un minim de documente solicitate clientului in format electronic, cel mai adesea fotografii ale daunei respective.

"Prin noul flux de lucru timpul de solutionare a daunelor se reduce semnificativ, iar plata se efectueaza in maxim 2 zile lucratoare de la acceptarea sumei de catre client. Acest mod simplificat de instrumentare si lichidare rapida a daunelor se aplica pentru primul eveniment avizat intr-un an de asigurare", a declarat Franz Weiler (foto), CEO, UNIQA Asigurari.

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata.