"O echipa a Omniasig s-a deplasat la Brasov, imediat dupa producerea exploziei. Gandurile noastre se indreapta acum, in principal, catre angajatii care au fost implicati in acest nefericit incident, precum si catre familiile acestora, carora le dorim insanatosire grabnica. Mai multe detalii vor fi anuntate pe masura ce investigatiile oficiale aflate in desfasurare vor permite acest lucru", se arata intr-un comunicat al Omniasig.

Explozia de la Brasov, urmata de incendiu, s-a produs la fabrica de paine Vel Pitar, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov - CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov.

Polita de asigurare incheiata de reprezentantii fabricii acopera riscurile de explozie si incendiu, atat pentru cladire, cat si pentru continutul si utilajele din interioriul ei. Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania.

Vatamarile corporale, incendiile si pagubele auto pe CASCO reprezinta cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig Vienna Insurance Group a platit daune consistente in primele sase luni din 2015. Cea mai mare despagubire a fost de peste 1,8 milioane lei, incendiu produs la o hala de productie.

Pe segmentul asigurarilor de tip Property, cea mai mare despagubire achitata de Omniasig in primul semestru din 2015 a fost de 1,84 milioane lei, platita in urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit, la o hala de productie. O despagubire de aproximativ aceeasi valoare (1,84 milioane lei) a fost achitata dupa ce o viitura a inundat sase microcentrale pe albia unui rau.

Citeste si:

Despagubirile pentru vatamari corporale au reprezentat valorile cele mai mari platite in prima jumatate a anului 2015 pe linia Asigurarilor de Raspundere Civila Auto Obligatorie (RCA). Cea mai mare despagubire, in valoare de 1,48 milioane lei, fost platita in cazul unui accident provocat de un sofer aflat sub influenta bauturilor alcoolice, care a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat, accident in urma caruia a rezultat decesul unui pasager si vatamarea grava a celorlalti trei ocupanti ai autoturismului.

In clasament urmeaza cazul unui sofer, care a pierdut controlul volanului, a intrat intr-un parapet si s-a rasturnat intr-o prapastie, pentru care s-a platit o despagubire de 665.400 lei. Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire platita in semestrul I a fost in valoare de 250.000 lei si reprezinta dauna survenita intr-un accident in care soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum si s-a rasturnat cu masina. In cazul asigurarilor de locuinte, cea mai mare despagubire platita in primele sase luni a fost in valoare de 255.686 lei, pentru un imobil ce a fost afectat de un incendiu pornit de la instalatia electrica.

Valoarea primelor brute subscrise de Omniasig VIG, in primele sase luni ale anului 2015, a fost de 457,66 milioane lei, in crestere cu 19,36% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In acelasi interval de timp, profitul inregistrat, conform standardelor IFRS, a fost in valoare de 3,48 milioane lei. De asemenea, valoarea despagubirilor platite a fost de 242,92 milioane lei.

Asiguratorul dispune de un capital social in valoare de 439,64 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibila este de 240,89 milioane de lei (marja de solvabilitate minima impusa de lege este de 138,45 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 174% si coeficientul de lichiditate de 1,62.

Sursa foto: DigiSport