Banca Transilvania (TLV) a inregistrat in primele noua luni active de 39,39 miliarde lei, in urcare cu 10,6% fata de finele anului trecut, si a obtinut un profit brut de 373,5 milioane lei, in scadere cu 0,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net s-a redus cu 3%, la 313 milioane lei.

Veniturile operationale au fost mai mari cu 1,6%, ajungand la 1,45 miliarde lei, se arata intr-un comunicat transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

In primele noua luni, banca a acordat companiilor si persoanelor fizice peste 113.200 de credite noi, incluzand cardurile de credit, cu o valoare totala de aproape 6,08 miliarde lei. Totodata, numarul de clienti a crescut cu 4%, la 1,96 milioane.

"Suntem concentrati pe finalizarea integrarii Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania de la sfarsitul acestui an si, in paralel, pe adaptarea Grupului Financiar Banca Transilvania si a liniilor de business la noua dimensiune rezultata din aceasta tranzactie", a declarat in comunicat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Soldul brut al creditelor a crescut cu 19,1% fata de finalul anului trecut, procent din care jumatate reprezinta crestere organica, la 23,85 miliarde lei. Banca a scos din bilant credite in valoare de 520 milioane lei in primele trei trimestre. Totodata, depozitele atrase de la clienti a crescut cu 8,3%, la 32,53 miliarde lei.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 9,5% din totalul portofoliului de imprumuturi ale bancii. BT inregistra la finele lunii septembrie cheltuieli nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare de 362 milioane lei, soldul total al provizioanelor ajungand la circa 2,42 miliarde lei, cu o pondere de 10,1% din totalul creditelor.

"Eficienta operationala BT este ridicata, raportul cost/venituri fiind de 49,4%, in ciuda cheltuielilor presupuse de integrarea Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania si a impactului modificarilor legislative cu privire la inregistrarea cheltuielilor privind garantarea depozitelor. Din punctul de vedere al impactului integrarii Volksbank Romania privind rezultatele financiare, estimarile prezentate de BT la Adunarile Generale ale Actionarilor Bancii Transilvania din aprilie si octombrie a.c. sunt confirmate inclusiv de rezultatele inregistrate la 30.09.2015", se precizeaza in comunicat.

Institutia de credit estimeaza beneficii de eficientizare la scara larga, cu influente pozitive asupra cotei sale de piata, ca urmare a achizitionarii Volksbank, cele doua banci urmand sa fuzioneze la 31 decembrie. Numarul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar ritmul de crestere al veniturilor din comisioane operationale a fost de 11%.

Banca avea un portofoliu de 2,48 milioane carduri, generand tranzactii cu 18,7% mai mari fata de perioada similara a anului precedent. Potrivit datelor proprii, cota de piata privind volumul tranzactiilor cu carduri este de 17,9%. Solvabilitatea bancii se situa la 16,08%, peste cerintele BNR.

"Ponderea subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania, inclusiv Volksbank Romania, reprezinta la nivelul bilantului 11,8% din totalul activelor Grupului. Plusul este cu precadere portofoliul de credite care, la nivel de Grup, este de 27,8 miliarde lei. La nivelul pasivelor, diferenta pozitiva este, de asemenea, concentrata la nivelul activitatilor cu clientii, depozitele fiind de 35,6 miliarde lei", se mai arata in comunicat.

Capitalurile proprii ale Grupului Financiar Banca Transilvania erau de 5,93 miliarde lei la finele lunii septembrie. Actiunile BT sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti, banca avand o capitalizare de 7,98 miliarde lei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri