De asemenea, FGA a primit 5.200 de cereri pentru deschidere de dosare noi de dauna. Pana in prezent, Fondul a deschis 3.800 de dosare noi de dauna. Fondul de Garantare a Asiguratilor spune ca a luat act de hotararea instantei, de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Astra Asigurari. Decizia nu este insa una definitiva.

Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de garantare este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului. In momentul de fata, FGA afirma ca isi continua actiunea de verificare a dosarelor de dauna receptionate de la Astra Asigurari, pentru care s-au primit, conform legii, Cereri de plata.

"Hotararea din 03 decembrie 2015, nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexa 6) ori a Cererilor de deschidere a dosarelor de dauna, din partea pagubitilor Astra Asigurari. Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat de la societatea Astra Asigurari 57.200 de dosare de dauna la data de 01 octombrie 2015", se arata intr-un comunicat al FGA.

Sursa foto: Mediafax Foto