Pana la 3 decembrie anul curent, Fondul de Garantare (FGA) a primit 7.500 de solicitari de plata de la clientii Astra Asigurari, inclusiv pentru dosarele noi, din care 700 de dosare au fost inaintate Comisiei Speciale a FGA, entitate care emite avizul final de plata. FGA noteaza ca au fost aprobate la plata un numar de 100 de dosare.

De asemenea, FGA a primit 5.200 de cereri pentru deschidere de dosare noi de dauna. Pana in prezent, Fondul a deschis 3.800 de dosare noi de dauna. Fondul de Garantare a Asiguratilor spune ca a luat act de hotararea instantei, de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Astra Asigurari. Decizia nu este insa una definitiva.

Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de garantare este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului. In momentul de fata, FGA afirma ca isi continua actiunea de verificare a dosarelor de dauna receptionate de la Astra Asigurari, pentru care s-au primit, conform legii, Cereri de plata.

"Hotararea din 03 decembrie 2015, nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexa 6) ori a Cererilor de deschidere a dosarelor de dauna, din partea pagubitilor Astra Asigurari. Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat de la societatea Astra Asigurari 57.200 de dosare de dauna la data de 01 octombrie 2015", se arata intr-un comunicat al FGA.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri