Gabriel Biris, cunoscutul consultant si avocat specializat in fiscalitate a confirmat pentru Agerpres ca va fi numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

"Confirm faptul ca mi s-a propus sa preiau functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor. Am avut o discutie cu cei din minister si am agreat un anumit mod de actiune, de lucru. In momentul de fata, astept numirea. Decizia din partea mea este luata, la fel si din partea celor care mi-au propus. Exista niste proceduri administrative pana se va concretiza numirea mea in functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor si de director la Directia de fiscalitate", a afirmat Biris.

Gabriel Biris este partener al casei de avocatura Biris Goran si s-a remarcat de-a lungul timpului pentru criticile dure la adresa ANAF si a Ministerului de Finante. In cadrul conferintei Fiscal 360, organizata de wall-street.ro, Biris avertiz ca inspectorii fiscali nu respecta legea si forteaza contribuabilii corecti sa plateasca pretul pentru combaterea fraudei. Avocatul isi punea intrebarea daca ANAF nu este pe cale sa ajunga un grup infractional organizat. Exista riscul ca antreprenorii sa isi puna si ei intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business.

"Probabil ca in timp ce vorbim inspectorii fiscali mai emit cateva procese verbale pornind de la urmatoarea logica: antreprenorul nu si-a verificat partenerul sau furnizorul furnizorului, de parca o firma poate sa faca acest lucru. ANAF spune ca un contribuabil are sarcina sa isi verifice furnizorii. In cel mai bun caz, antreprenorul poate sa vada ce zice legea si legea zice ca poti sa verifici valabilitatea codului deTVA si ca factura indeplineste toate conditiile cerute de lege. Trebuie sa pastrati toate documentele care atesta ca nu este vorba de o tranzactie fictiva. Mai mult de atat nu poti sa faci", a declarat Gabriel Biris in conferinta Fiscal 360, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Biris Goran si KPMG.

Citeste si:
Final de mandat Teodorovici: Proiect de buget cu pensii majorate
Eugen Teodorovici lasa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Gabriel Biris: Am vizitat centrul de calcul al ANAF. Este horror