Gabriel Biris, cunoscutul consultant si avocat specializat in fiscalitate a confirmat pentru Agerpres ca va fi numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

"Confirm faptul ca mi s-a propus sa preiau functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor. Am avut o discutie cu cei din minister si am agreat un anumit mod de actiune, de lucru. In momentul de fata, astept numirea. Decizia din partea mea este luata, la fel si din partea celor care mi-au propus. Exista niste proceduri administrative pana se va concretiza numirea mea in functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor si de director la Directia de fiscalitate", a afirmat Biris.

Gabriel Biris este partener al casei de avocatura Biris Goran si s-a remarcat de-a lungul timpului pentru criticile dure la adresa ANAF si a Ministerului de Finante. In cadrul conferintei Fiscal 360, organizata de wall-street.ro, Biris avertiz ca inspectorii fiscali nu respecta legea si forteaza contribuabilii corecti sa plateasca pretul pentru combaterea fraudei. Avocatul isi punea intrebarea daca ANAF nu este pe cale sa ajunga un grup infractional organizat. Exista riscul ca antreprenorii sa isi puna si ei intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business.

"Probabil ca in timp ce vorbim inspectorii fiscali mai emit cateva procese verbale pornind de la urmatoarea logica: antreprenorul nu si-a verificat partenerul sau furnizorul furnizorului, de parca o firma poate sa faca acest lucru. ANAF spune ca un contribuabil are sarcina sa isi verifice furnizorii. In cel mai bun caz, antreprenorul poate sa vada ce zice legea si legea zice ca poti sa verifici valabilitatea codului deTVA si ca factura indeplineste toate conditiile cerute de lege. Trebuie sa pastrati toate documentele care atesta ca nu este vorba de o tranzactie fictiva. Mai mult de atat nu poti sa faci", a declarat Gabriel Biris in conferinta Fiscal 360, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Biris Goran si KPMG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri