Brokerii de asigurare care intrunesc conditiile de recapitalizare acopera 95% din volumul de intermediere pe piata asigurarilor, potrivit unui comunicat al ASF. La nivelul Directiei Autorizare-Reglementare in domeniul asigurarilor din cadrul ASF se afla in analiza inca 86 de solicitari de aprobare a majorarii capitalului social din partea brokerilor.

ASF arata ca in situatia in care aceste solicitari vor fi aprobate in luna decembrie, numarul brokerilor care au efectuat majorari pana la nivelul legal de capital prevazut de norma ar fi de 263, la care, adaugand pe cei 24 brokeri care detineau capitalul minim, rezulta un numar de 287 brokeri de asigurare care vor indeplini conditia de capital la sfarsitul anului 2015.

Raportand volumul primelor intermediate de cei 287 de brokeri la volumul primelor intermediate la nivelul pietei (raportate la data de 30 septembrie 2015), rezulta ca acestia ar detine o cota de peste 95% din volumul total al primelor intermediate.

Dintr-un numar total de 554 brokeri inregistrati sunt activi numai 444, iar dintre acestia 157 brokeri (reprezentand 4-5% din volumul total al primelor intermediate la nivelul pietei) nu si-au majorat capitalul social, urmand sa desfasoare eventual alte activitati pe piata de asigurari pentru care nu au nevoie de autorizatie din partea ASF.

Sursa foto: Shutterstock