Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta ca, la data de 1 decembrie 2015, un numar de 201 brokeri de asigurare detineau capitalul social conform prevederilor Normei nr. 9/2015, respectiv de minimum 150.000 lei, care acopera deja 90% din volumul de intermedieri.

Brokerii de asigurare care intrunesc conditiile de recapitalizare acopera 95% din volumul de intermediere pe piata asigurarilor, potrivit unui comunicat al ASF. La nivelul Directiei Autorizare-Reglementare in domeniul asigurarilor din cadrul ASF se afla in analiza inca 86 de solicitari de aprobare a majorarii capitalului social din partea brokerilor.

ASF arata ca in situatia in care aceste solicitari vor fi aprobate in luna decembrie, numarul brokerilor care au efectuat majorari pana la nivelul legal de capital prevazut de norma ar fi de 263, la care, adaugand pe cei 24 brokeri care detineau capitalul minim, rezulta un numar de 287 brokeri de asigurare care vor indeplini conditia de capital la sfarsitul anului 2015.

Raportand volumul primelor intermediate de cei 287 de brokeri la volumul primelor intermediate la nivelul pietei (raportate la data de 30 septembrie 2015), rezulta ca acestia ar detine o cota de peste 95% din volumul total al primelor intermediate.

Dintr-un numar total de 554 brokeri inregistrati sunt activi numai 444, iar dintre acestia 157 brokeri (reprezentand 4-5% din volumul total al primelor intermediate la nivelul pietei) nu si-au majorat capitalul social, urmand sa desfasoare eventual alte activitati pe piata de asigurari pentru care nu au nevoie de autorizatie din partea ASF.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri