Fondul European de Investitii (FEI) si Libra Internet Bank au majorat acordul de finantare din cadrul programului Progress Microfinance care va permite bancii sa acorde microintreprinderilor noi imprumuturi in valoare de 21 milioane de lei.

Din valoarea totala a finantarii, FEI a aprobat in luna octombrie 2015 utilizarea sumei de 10,5 milioane de lei, urmand ca diferenta de 10,5 milioane de lei sa fie utilizata incepand cu anul 2016.

„In mai putin de 10 luni, am distribuit 30 milioane de lei micro-credite prin programul Progress Microfinance, in 2014. Sprijinirea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este o prioritate pentru Libra Internet Bank, iar IMM-urile raman in continuare un segment important de clienti pentru care vom dezvolta in mod constant produse de finantare si garantare accesibile” a declarat Emil Bituleanu, Directorul General al Libra Internet Bank.

Progress Microfinance ofera finantare microintreprinderilor, in special tinerilor antreprenori din zonele rurale din Romania care intampina greutati in accesarea creditelor din surse bancare traditionale, dar si somerilor, tinerilor antreprenori sau persoanelor in proces de reconversie profesionala. Programul este finantat de Comisia Europena si gestionat de Fondul European de Investitii.

Retail jobs

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa de baza este de a sprijini microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Europa, facilitandu-le accesul la finantari.

Libra Internet Bank are o retea de 43 de sucursale si se adreseaza cu preponderenta segmentelor de clienti IMM, Corporate, Profesii Liberale si Agricultura. La finalul lunii septembrie 2015, Libra Internet Bank avea o cota de piata de 0.6% si ocupa locul 22 in clasamentul celor 40 de banci din Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F