Din valoarea totala a finantarii, FEI a aprobat in luna octombrie 2015 utilizarea sumei de 10,5 milioane de lei, urmand ca diferenta de 10,5 milioane de lei sa fie utilizata incepand cu anul 2016.

„In mai putin de 10 luni, am distribuit 30 milioane de lei micro-credite prin programul Progress Microfinance, in 2014. Sprijinirea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este o prioritate pentru Libra Internet Bank, iar IMM-urile raman in continuare un segment important de clienti pentru care vom dezvolta in mod constant produse de finantare si garantare accesibile” a declarat Emil Bituleanu, Directorul General al Libra Internet Bank.

Progress Microfinance ofera finantare microintreprinderilor, in special tinerilor antreprenori din zonele rurale din Romania care intampina greutati in accesarea creditelor din surse bancare traditionale, dar si somerilor, tinerilor antreprenori sau persoanelor in proces de reconversie profesionala. Programul este finantat de Comisia Europena si gestionat de Fondul European de Investitii.

Citeste si:

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa de baza este de a sprijini microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Europa, facilitandu-le accesul la finantari.

Libra Internet Bank are o retea de 43 de sucursale si se adreseaza cu preponderenta segmentelor de clienti IMM, Corporate, Profesii Liberale si Agricultura. La finalul lunii septembrie 2015, Libra Internet Bank avea o cota de piata de 0.6% si ocupa locul 22 in clasamentul celor 40 de banci din Romania.

Sursa foto: Shutterstock