Bani pentru IMM-uri: Libra Internet Bank dubleaza plafonul pentru creditele in lei acordate cu sprijinul FEI

Fondul European de Investitii (FEI) si Libra Internet Bank isi extind parteneriatul, in cadrul Programului Initiativa pentru IMM-uri. Astfe, afacerilor pot obtine in continuare credite in lei pentru finantarea activitatii curente si a investitiilor, garantate 60% de catre FEI, pana la un plafon maxim de 402 milioane de lei, fata de plafornul anterior de 202 milioane de lei, stabilit prin conventia incheiata in anul 2017.

Programul Initiativa pentru IMM-uri sustine cresterea accesului la finantare al companiilor, care beneficiaza astfel de garantii de la Fondul European de Investitii, dar si de o dobanda redusa, conform unui comunicat de presa emis de catre Libra Internet Bank.

“Programele de garantare FEI reprezinta un instrument foarte bun prin care ne putem sprijini clientii existenti si, in acelasi timp, atrage clienti noi, care doresc sa se dezvolte si nu o pot face din cauza costurilor de creditare sau a lipsei garantiilor. In acest fel, putem realiza un parteneriat sustenabil intre banca si clienti”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Inceput in anul 2014, parteneriatul dintre Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank continua sa se dezvolte. In acest moment, intre cele doua institutii sunt in vigoare 8 conventii de finantare si garantare pentru mai multe categorii de beneficiari din toate industriile.
Fondul European de Investitii (FEI) face parte din grupul Bancii Europene de Investitii (BEI). Misiunea sa principala este sa sustina microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii din Europa, ajutandu-le sa obtina acces la finantare.

FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de crestere, garantii si instrumente de microfinantare care se concentreaza exact pe acest segment de piata. In aceasta calitate, FEI favorizeaza obiectivele Uniunii Europene pentru sustinerea inovatiei, cercetarii si dezvoltarii, antreprenoriatului, cresterii si ocuparii fortei de munca.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), are o retea de 53 de sucursale deschise in toata tara si 3 Centre IT deschise in Bucuresti, Craiova si Cluj-Napoca. Banca abordeaza cu succes mai multe linii de business, precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul si segmentul IMM-urilor.

Libra Internet Bank a realizat in primul semestru din 2019, un profit net de 51,02 milioane de lei, dublu fata de rezultatul inregistrat la finalul primului trimestru al acestui an (25,04 milioane de lei) si in crestere cu 10%, comparativ cu rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut (46,39 milioane de lei).

Citeste si:
Revolut vrea să ofere românilor și credite: ce spune despre ANAF și...
Revolut vrea să ofere...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri