CAS Prahova, amendata dupa ce a publicat pe site numele si adresele a zeci de mii de asigurati

Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Prahova a fost amendata cu 8.000 de lei de Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal, dupa ce pe site-ul institutiei au fost publicate numele si adresele a zeci de mii de persoane, directorul CAS spunand ca va contesta in instanta sanctiunea.

Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal a facut, vineri, un control la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Prahova, dupa ce datele persoanale a peste 18.000 de asigurati, respectiv numele si adresele acestora, au fost facute publice pe site-ul institutiei, potrivit Mediafax.

Listele au fost publicate pentru a-i instiinta pe oameni despre faptul ca Posta Romana a returnat cardurile lor de sanatate. In urma deciziei CAS de a face publice aceste date, Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal a amendat CAS Prahova cu 8.000 de lei.

Directorul interimar al CAS Prahova, Simona Mihai, a declarat ca sanctiunea va fi contestata in instanta. Ea a precizat ca, in conditiile in care institutia pe care o conduce nu are ca prevedere bugetara fond de amenzi, banii ar urma sa ii suporte personal.

Simona Mihai a spus ca decizia de a publica pe site-ul CAS Prahova numele si adresele asiguratilor care nu au intrat in posesia cardurilor de sanatate apartine "institutiei" si a fost luata cu acordul sau.

Citeste si:
MedLife a achiziționat Centrul Medical Basarab din București
Sistemul Medical MedLife...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri