Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal a facut, vineri, un control la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Prahova, dupa ce datele persoanale a peste 18.000 de asigurati, respectiv numele si adresele acestora, au fost facute publice pe site-ul institutiei, potrivit Mediafax.

Listele au fost publicate pentru a-i instiinta pe oameni despre faptul ca Posta Romana a returnat cardurile lor de sanatate. In urma deciziei CAS de a face publice aceste date, Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal a amendat CAS Prahova cu 8.000 de lei.

Directorul interimar al CAS Prahova, Simona Mihai, a declarat ca sanctiunea va fi contestata in instanta. Ea a precizat ca, in conditiile in care institutia pe care o conduce nu are ca prevedere bugetara fond de amenzi, banii ar urma sa ii suporte personal.

Simona Mihai a spus ca decizia de a publica pe site-ul CAS Prahova numele si adresele asiguratilor care nu au intrat in posesia cardurilor de sanatate apartine "institutiei" si a fost luata cu acordul sau.