Perchezitiile au avut loc in 12 iulie, fiind facute de structuri DIICOT din Cluj-Napoca si Ploiesti, precum si jandarmi, care au facut perchezitii la adrese din Cluj si Ploiesti, unde existau suspiciuni ca mai multe persoane cultivau si vindeau online seminte de canabis. In urma perchezitiilor din Prahova, trei kilograme de seminte au fost confiscate, scrie News.ro.

"Din cercetari a reiesit ca, sub pretextul ca semintele ar fi comercializate ca suveniruri sau pentru conservarea geneticii lor, detinatorii site-urilor ar fi promovat comercializarea semintelor si cultivarea ilicta a plantelor de canabis. In fapt, s-a constatat ca administratorii acestor site-uri puneau la dispozitie informatii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminte de canabis, continutul de THC al plantelor, incurajand in acest fel cultivarea si, ulterior, consumul acestui tip de drog”, se arata intr-o informare a Politiei Romane.

Administratorii celor doua site-uri folosite pentru promovarea produselor, un barbat si o femeie, din Cluj-Napoca, ar fi magazinele online pentru vanzare, promitand ca livrarea lor se face in mod discret, in colete sigilate, fara a se face referire la continutul acestora, pentru a nu atrage atentia politistilor.

Citeste si:

Trei persoane au fost audiate in aceasta cauza, ulterior una dintre ele fiind arestata preventiv, in timp ce alta a fost pusa sub control judiciar.

Sursa foto: Pixabay