OTP Bank Romania prelungeste programul de conversie a creditelor in franci elvetieni (CHF) pana la data de 15 aprilie 2016, in urma numarului foarte mare de solicitari primite din partea clientilor.

Cei 10.500 de clienti persoane fizice care au credite in CHF cu ipoteca acordate de OTP Bank Romania pot primi reduceri ale datoriilor curente, urmate de conversia sumelor ramase, in lei sau euro, la alegerea clientilor.

Pana in prezent, mai mult de 3.800 de clienti ai OTP Bank Romania au primit deja reduceri de peste 30 de milioane CHF si platesc rate lunare mult mai mici. Mai mult de 5.000 de clienti (aproximativ 50% din total) cu credite in CHF au semnat deja cererile de acceptare a ofertelor personalizate de conversie. Peste 10.000 de clienti (95% din total) au contactat banca si au primit deja ofertele de conversie, iar 1.000 de clienti asteapta sa fie programati pentru implementarea conversiei.

„Ne bucura sa vedem ca aceasta initiativa a starnit interesul in asa mare masura si ca putem astfel consolida o relatie bazata pe incredere cu clientii nostri. Programul de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intentii si reprezinta o solutie certa, spre deosebire de o eventuala varianta litigioasa, care implica o perioada de timp indelungata pana la solutionare, dar, mai ales, riscul obtinerii unor sume mult mai mici sau chiar riscul unor pierderi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

Ȋn definirea termenilor contractuali, oficialii bancii au tinut cont de informatiile primite din partea clientilor si a reprezentantilor asociatiilor de profil. Astfel, clauzele contractuale clarifica faptul ca, in cazul in care o initiativa legislativa privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobata de catre autoritatile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere si cele la care clientii ar fi indreptatiti in urma actului normativ. Astfel, daca eventualele solutii impuse de catre autoritatile statului ar depasi procentual reducerea oferita de catre banca, prin programul sau voluntar, atunci banca va suporta diferenta, in favoarea clientilor. In caz contrar, conditiile prevazute in contractul de conversie incheiat intre banca si clienti vor ramane neschimbate

De asemenea, clauzele contractuale atesta faptul ca acei clienti care solicita conversia, dar nu doresc sa renunte la litigii, pot opta pentru conversie, beneficiind insa de o reducere de sold mai mica, de doar 5%.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare. OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri