Legea darii in plata trebuie redactata astfel incat sa ii excluda pe speculatorii imobiliari dintre beneficiari, iar o forma nepotrivita ar putea avea efecte negative, precum blocarea accesului tinerilor la credite, a declarat, marti, premierul Dacian Ciolos, la conferinta "Strategia de dezvoltare a Romaniei si convergenta la euro", organizata de Profit.ro.

Proiectul Legii darii in plata a fost votata in Senat in unanimitate, insa forma finala va fi decisa de catre deputati.
"Legea darii in plata nu trebuie sa incurajeze speculatorii. Riscam sa blocam accesul tinerilor la credite", a spus Ciolos, conform News.ro

Legea darii in plata se aplica doar creditelor pentru locuinte cu garantii imobiliare. Daca legea intra in vigoare, persoanele care au luat imprumuturi de acest tip pot scapa de orice plata daca cedeaza creditorului locuinta cumparata pe credit.

Premierul a pledat pentru ca masurile propuse sa fie parte a unei viziuni strategice pe termen lung privind dezvoltarea Romaniei.
"Trebuie sa construim un drum, sa gandim pe termen lung, nu doar sa sarim parleazul, asa cum facem de multe ori", a mai spus Ciolos.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri