Legea darii in plata va intra pe 31 martie in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, PSD dorind excluderea programului Prima Casa din aceasta lege si cresterea plafonului privind valoarea creditului la 250.000 euro, a precizat deputatul PNL Daniel Zamfir.

Initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir, a precizat pe pagina sa de Facebook, ca a avut o noua intalnire cu presedintele Comisiei de buget-finante, social-democratul Viorel Stefan, la care au participat si avocatul Gheorghe Piperea, vicepresedintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica (PSD), si Catalin Voievozeanu de la AURSF, conform Mediafax.

Potrivit deputatului liberal, in urma discutiilor, s-a convenit ca Legea darii in plata va intra in dezbaterea Comisiei Juridice joi, 31 martie, iar miercuri, 6 aprilie, va intra la votul final in Camera Deputatilor

Deputatul PNL afirma ca PSD va sustine mentinerea unui plafon pentru credite, dar crescut la 250.000 de euro, fata de 150.000 cat a stabilit Senatul. In plus, potrivit acestuia, PSD considera ca Programul Prima Casa trebuie exclus de la aplicarea legii.

Pe de alta parte, Zamfir spune ca PSD sustine, la fel ca PNL, ca Legea darii in plata trebuie sa se aplice creditelor in derulare, inclusiv celor care au luat credite de nevoi personale cu ipoteca in vederea achizitiei, constructiei sau amenajarii unor imobil cu destinatia de locuinta sau achizitionarii unui teren in vederea constructiei unei case.

Citeste si:
Angajarea raspunderii pe legea bugetului de stat, constitutionala
Angajarea raspunderii pe...

De asemenea si PSD e de acord ca legea trebuie sa se aplice si celor care au fost deja executati, prin sistarea popririi pe venituri.

"Acum va spun concluzia mea: daca varianta pe care am discutat-o astazi (vineri-n.r.) va fi votata, eu cred ca este acoperitoare pentru cele mai multe cazuri. Nu este perfecta. Insa eu personal cred ca e mai important acum sa treaca legea si sa beneficieze oamenii de ea cat mai repede, nu sa fie executati si lunile viitoare. Cred in continuare ca plafonul este discriminatoriu si ca Prima Casa trebuie sa ramana in lege, insa asta va putea lamuri Curtea Constitutionala daca va fi sesizata.

Daca va fi sesizata, asta nu inseamna ca se suspenda aplicarea legii pana se pronunta Curtea. Imi mentin parerea ca beneficiarii Programului nu trebuie exclusi, insa cred ca e mai inteleapta decizia de a nu da prilej bancilor sa santajeze cu marirea avansului sau Guvernului sa desfiinteze programul, ambii pretextand ca din cauza acestei legi", a mai scris Daniel Zamfir.

Citeste si:
Orban: Voucherele de vacanta ar putea sa nu se mai acorde
Orban: E posibil, in forma in...
Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Senator PSD, despre scutirile de taxe din presa: Nu e mita!
Setari Cookie-uri