BT va desfasura la sfarsitul lunii programul de educatie ABT Financiar, in cadrul caruia copii insotiti de cadre didactice vor putea sa viziteze orice unitate a bancii. ABT Financiar are loc in cadrul “Saptamanii altfel”, desfasurata de scoli in perioada 18 - 22 aprilie. Pentru participare va fi nevoie de planificare online din partea scolilor, pe pagina campaniei, pana in 11 aprilie.

“Lansarea ABT Financiar are la baza doua argumente principale, primul fiind puternic ancorat in realitatea copiilor: notiunea “bani” intra devreme in vocabularul acestora, precum si felul in care banii sunt primiti, numarati, cheltuiti sau economisiti. Cel de-al doilea argument are legatura cu rezultatele studiului agentiei de rating Standard&Poor’s, conform caruia Romania este tara cu cel mai slab nivel de educatie financiara din Europa, doar 22% dintre adulti avand cunostinte in acest domeniu”, se mentioneza intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

In Romania a devenit o traditie ca in a treia sapamana a lunii aprilie, in cadrul programului Scoala Altfel, sa fie oferite elevilor experiente de invatare neconventionala. Timp de o saptamana au loc activitati speciale, pentru educarea alternativa a copiilor si familiarizarea lor cu aspecte practice.

Sursa foto: Shutterstock