Banca Transilvania a primit undă verde de la BNR și de la Consiliul Concurenței pentru a prelua Idea Bank.

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL.

Astfel, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Getin Holding Group. Banca Transilvania estimează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Idea Bank va avea loc la finalul lunii octombrie 2021. După finalizarea tranzacţiei, BT va deveni acţionar cu drepturi depline, iar Idea Bank va deveni parte din Grupului Financiar BT.

Citește și ”E vorba de a transmite un mesaj” - Adevărata importanță a tranzacției Banca Transilvania - Idea Bank

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat tranzacţia pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A. la începutul lunii iunie a acestui an. Preţul tranzacţiei plătit către Banca Transilvania a fost de aproximativ 43 milioane euro, conform unui raport al Bursei de Valori Bucureşti.

Semnarea contractului a avut loc în cursul zilei de 2 iunie, potrivit reprezentanţilor BT. În cadrul tranzacţiei, Banca Transilvania dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. (...)

Atât Banca Transilvania, cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT.

Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente.

Getin Holding, proprietarul Idea Bank România, anunța în noiembrie 2020, prin intermediul unui comunicat de presă că la nivelul consiliului de administrație al holdingului financiar polonez s-a luat decizia de a se continua o posibilă vânzare a tuturor actiunilor deținute în cadrul instituției financiare din România.

Idea Bank ocupa la 30 iunie 2020 poziția 20 în clasamentul realizat în funcție de totalul activelor bancare, cu o cotă de piață de 0,47%, după ce la finalul anului 2019 a fost poziționată pe locul 21, cu o cotă de piață de 0,48%. În primele șase luni din 2020, activele băncii s-au majorat cu 9,8%, la 2,4 miliarde de lei, conform rezultatelor financiare publicate de către bancă.

La 30 iunie 2020, Idea Bank avea un număr de 389 de angajați, cu 8 mai mulți decât la finalul anului 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri