Banca Transilvania anunță primele servicii disponibile pentru clienții Idea::Bank, precum și lansarea unui microsite cu informații. Banca Transilvania a preluat Idea::Bank în cursul anului 2021, iar de atunci se ocupă cu integrarea acesteia în sistemul său bancar.

Integrarea Idea::Bank în Grupul Financiar BT este în desfășurare până în 13 iunie 2022, când va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea::Bank cu clienții săi.
Servicii ale Băncii Transilvania pentru clienții Idea::Bank, valabile din 18 aprilie a.c.:
Folosirea bancomatelor BT: toți clienții Idea::Bank pot folosi cardurile la ATM-urile Băncii Transilvania în aceleași condiții de cost cu cele de la Idea::Bank.
Plata ratelor la Banca Transilvania: clienții Idea::Bank pot achita ratele aferente creditelor de la Idea::Bank inclusiv în sediile BT, precum și prin self-banking, la aparatele BT Express, pe baza codului de bare de pe documentele aferente generate de Idea::Bank.
Call Center dedicat.

Într-o etapă următoare, începând cu 10 mai a.c., clienții Idea::Bank vor primi prin e-mail și/sau poștă o informare personalizată cu privire la toate produsele și serviciile pe care Banca Transilvania le oferă, ca urmare a cesiunii de contracte, echivalent al celor de la Idea::Bank.

Citește și: Este oficial: Banca Transilvania preia Idea Bank. Ce rol va juca în interiorul celui mai mare creditor din țară

Din 14 iunie 2022., clienții Idea::Bank care devin clienți BT vor putea accesa produsele și serviciile exclusiv prin Banca Transilvania.
BT a anunțat în octombrie 2021 cumpărarea întregului pachet de acțiuni în cadrul Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare, fiind a treia achiziție bancară făcută de Banca Transilvania. Idea::Bank va rămâne entitate juridică, parte din Grupul Financiar BT, va avea brand nou și va deveni hub digital în cadrul căruia vor fi dezvoltate soluții de banking online.

Banca Transilvania a finalizat achiziția acţiunilor deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare. BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie 2021., iar la finalul lunii octombrie 2021 a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

BT are în proiect ca Idea Bank să devină un hub de digital banking, depăşind sfera băncilor tradiţionale.

Toate cele trei entităţi cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identităţi corporative. Impactul în economie şi societate al achiziţiei Idea::Bank este contribuţia va fi repoziţionarea băncii ca platformă digitală, cu agendă ESG pe toate palierele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri