Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat tranzacţia pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A.. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro, conform unui raport al Bursei de Valori Bucureşti.

Semnarea contractului va avea loc în cursul zilei de 2 iunie, potrivit reprezentanţilor BT.

În cadrul tranzacţiei, Banca Transilvania dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. (...)

Atât Banca Transilvania, cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT.

Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente.

Getin Holding, proprietarul Idea Bank România, anunța în noiembrie 2020, prin intermediul unui comunicat de presă că la nivelul consiliului de administrație al holdingului financiar polonez s-a luat decizia de a se continua o posibilă vânzare a tuturor actiunilor deținute în cadrul instituției financiare din România.

Idea Bank ocupa la 30 iunie 2020 poziția 20 în clasamentul realizat în funcție de totalul activelor bancare, cu o cotă de piață de 0,47%, după ce la finalul anului 2019 a fost poziționată pe locul 21, cu o cotă de piață de 0,48%. În primele șase luni din 2020, activele băncii s-au majorat cu 9,8%, la 2,4 miliarde de lei, conform rezultatelor financiare publicate de către bancă.

La 30 iunie 2020, Idea Bank avea un număr de 389 de angajați, cu 8 mai mulți decât la finalul anului 2019.

Echipa Filip & Company a acordat asistență juridică Băncii Transilvania în legătură cu semnarea documentelor pentru achiziția acțiunilor deținute de grupul polonez Getin Holding în Idea :: Bank, Idea :: Leasing, Idea :: Broker de asigurări și Idea :: Investment. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobării Băncii Naționale a României, a Autorității de Supraveghere Financiară și a Consiliului Concurenței.

Sursa foto: Banca Transilvania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri