Ecourile directivei PSD 2 au ajuns si la nivelul administratiei publice din Romania, cam tarziu ce-i drept, Ministerul de Finante publicand la inceputul lunii iulie un proiect de ordonanta de urgenta ce are ca scop transpunerea in legislatia nationala a acesteia, demers ce trebuia realizat pana la data de 13 ianuarie 2018, cand reglementarea europeana a intrat in vigoare. Totusi, o parte dintre bancile de pe piata locala au anuntat ca deja au luat act de obligatiile impuse de aceasta masura. In cazul Bancii Transilvania, Mariana Chindris precizeaza ca implementarea completa va fi realizata pana in septembrie 2019.

"Vedem un orizont de implementare pana la intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii, in septembrie anul viitor. Pentru PSD2, Banca Transilvania va tine cont de cerintele obligatorii, dar avem in vedere si oportunitatile generate de aceste schimbari majore, de liberalizare a informatiilor cu caracter financiar-bancar. Practic, vor fi alti actori care vor intra in acelasi ecosistem, prin posibilitatea integrarii fintech-urilor si a solutiilor tehnologice intr-un cadru legislativ, ceea ce e o noutate. PSD2 inseamna de asemenea tranzactii mai rapide in lei si in valuta, care ar trebui sa aiba loc in aceeasi zi", precizeaza Chindris.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont