Intr-o intalnire de la Lisabona, presedintele BCE, Mario Draghi, a spus ca banca centrala nu duce lipsa de instrumente disponibile pentru a creste inflatia, si ca va continua sa faca ”orice este nevoie”, scrie Mediafax.

”Banca Centrala nu se va preda inflatiei excesiv de scazute. Anul acesta va reprezenta o provocare la fel de mare ca ultimii patru ani pentru BCE, in conditiile in care nesiguranta despre economia mondiala atarna greu asupra inflatiei”, a spus Mario Draghi.

Comentariile sale, care vin ca un ecou la tonul folosit de oficialii FED din SUA, in conditiile unei slabiciuni in zona euro. Un studiu citat de WSJ arata ca activitatea din primul trimestru a crescut cu cel mai jos nivel din 2014. Inflatia din zona euro a fost de minus 0,1% in martie, mult sub tinta de 2% stabilita de BCE.

”Credem ca o extindere a programului de achizitie de obligatiuni este posibil, dar nu inseamna eliminarea totala din spectrul solutiilor posibile masuri mai drastice”, a spus Johnatan Loynes, economist la Capital Economics din Londra.