Oficiali de top ai Bancii Centrale Europene au spus ca vor sa lanseze un nou pachet de stimulare a economiei pentru a intari economia slaba din zona euro, dar ultima sedinta arata divergente de opinii in ceea ce priveste modul in care ar trebui abordata situatia, scrie Wall Street Journal.

Intr-o intalnire de la Lisabona, presedintele BCE, Mario Draghi, a spus ca banca centrala nu duce lipsa de instrumente disponibile pentru a creste inflatia, si ca va continua sa faca ”orice este nevoie”, scrie Mediafax.

”Banca Centrala nu se va preda inflatiei excesiv de scazute. Anul acesta va reprezenta o provocare la fel de mare ca ultimii patru ani pentru BCE, in conditiile in care nesiguranta despre economia mondiala atarna greu asupra inflatiei”, a spus Mario Draghi.

Comentariile sale, care vin ca un ecou la tonul folosit de oficialii FED din SUA, in conditiile unei slabiciuni in zona euro. Un studiu citat de WSJ arata ca activitatea din primul trimestru a crescut cu cel mai jos nivel din 2014. Inflatia din zona euro a fost de minus 0,1% in martie, mult sub tinta de 2% stabilita de BCE.

”Credem ca o extindere a programului de achizitie de obligatiuni este posibil, dar nu inseamna eliminarea totala din spectrul solutiilor posibile masuri mai drastice”, a spus Johnatan Loynes, economist la Capital Economics din Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri