In contextul in care legea darii in plata a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, sistemul bancar se intreaba daca acest deznodamant ar fi putut fi evitat. “Cu siguranta, ca bancheri, am fi putut comunica mai bine. Dar, sincer, a fost dificil sa luptam cu demagogia si sa transmitem anumite mesaje, uneori prea tehnice, in conditiile in care media cere simplitate si argumente usoare”, spune Lhotte.

Seful BRD a mai subliniat ca sistemul bancar trebuie reorganizat, deoarece este evident ca ambele institutii care reprezinta interesele bancilor – ARB si CPBR- nu au comunicat eficient in privinta acestei legi. “Cred ca cele doua asociatii ar trebui sa fuzioneze. Comunitatea bancara are nevoie de o singura voce, mult mai puternica”, a mai spus Lhotte.

Actionarii BRD Societe Generale i-au prelungit vineri mandatul lui Philippe Lhotte in consiliul de administratie al bancii pentru inca patru ani. BRD este a doua banca din Romania in functie de active si este detinuta de grupul francez Societe Generale.

Cititi in editia de luni interviul complet cu Philippe Lhotte, CEO-ul BRD.