Cu o cifra de afaceri de 56,6 milioane de euro in 2015, EximBank a urcat pe pozitia a patra in clasamentul factorilor de export din Romania, conform datelor furnizate de Factors Chain International (FCI), se arata intr-un comunicat al bancii.

”Pozitionarea noastra in prima parte a clasamentului furnizorilor de factoring de la piata locala, afiliati FCI, este rezultatul eforturilor facute in ultimii trei ani. Cu o dublare a cifrei de afaceri pe factoring extern, am reusit ca, la nivel agregat, in 2015, sa realizam un rulaj total de trei ori mai mare fata de 2014.”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Conform datelor Factors Chain International, in 2014, EximBank a ocupat pozitia a cincea in clasamentul factorilor de export, cu o valoare a facturilor cesionate de exporatori de 21,8 milioane de euro. Banca este membra a FCI din 2013.

Pe parcursul anului trecut, EximBank a oferit doua tipuri de produse – factoring de export fara regres si factoring intern (cu si fara regres), operatiunile de factoring international detinand ponderea cea mai importanta in cifra de afaceri a bancii (85%). In ceea ce priveste profilul clientilor, banca a atras companii care se incadreaza atat in categoria entitatilor de tip corporate, cat si intreprinderi mici si mijlocii, firmele mici fiind cele mai active (cu o pondere de 69% in portofoliul de clienti).

EximBank, detinuta de stat, are ca principale servicii finantarea, garantarea si asigurarea, obiectivul institutiei de credit fiind sa sustina activitatea exportatorilor, a IMM-urilor si companiilor cu proiecte in domenii prioritare pentru economie, in special a celor care contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Citeste si:
Citu: Nu am aprobat inca fuziunea EximBank - Banca Romaneasca
Citu: Nu am aprobat inca...

Anul trecut, EximBank a obtinut un profit de 46,6 milioane lei, in timp ce expunerea totala a urcat la 4,7 miliarde de lei, de la 4,5 miliarde de lei anul anterior. In primele noua luni din acest an profitul net s-a situat la 55 de milioane de lei, in urcare cu 58% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Record:O banca din Romania sterge datorii de 300.000 lei si 52.000 CHF