ANAF va publica pe site lista persoanelor fizice si a companiilor cu datorii la Fisc, de minim 1.500 lei in cazul populatiei, pe 3 mai, dupa ce presedintele agentiei, Dragos Doros, anuntase ca prima lista va fi facuta publica pe 30 aprilie, avand in vedere ca este perioada Pastelui.

Fiscul a decis la inceputul lunii aprilie sa majoreze plafoanele minime ale datoriilor aferente persoanelor care vor aparea pe listele publicate pe site-ul institutiei, scrie news.ro. Astfel, suma minima a fost ridicata de la 100 lei la 1.500 de lei pentru persoanele fizice care au de platit restante la buget.

In cazul persoanelor juridice, firmele mici, PFA si persoanele cu profesii liberale vor aparea pe liste pentru sume datorate la buget de peste 10.000 de lei, in urcare de la 500 de lei. Totodata, firmele mijlocii vor aparea pe site-ul Fiscului daca datoreaza minim 50.000 de lei, pragul fiind ridicat de la 1.000 lei, iar pentru companiile mari plafonul a fost majorat de la 1.500 de lei la 100.000 lei.

Fiscul a precizat ca va trimite notificari contribuabililor ale caror restante fiscale inregistrate trebuie publicate, in care va mentiona cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificarii situatiei fiscale.

ANAF a motivat decizia de ridicare a plafoanelor obigatiilor fiscale restante care se vor publica pe site-ul institutiei prin faptul ca a luat in considerare scopul de a preveni si reduce datoriile la bugetul general consolidat, cat si costurile necesare notificarii.

Citeste si:
Guvernul a adoptat modificarea Codului de procedură fiscală
Guvernul a adoptat...

Obligatia de publicare a listei debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante este prevazuta in noul Cod de procedura fiscala, intrat in vigoare la inceputul acestui an, iar plafoanele datoriilor pentru care vor fi publicati debitorii pe site au fost aprobate prin ordin al presedintelui ANAF.

Lista publicata va cuprinde denumirea sau numele si prenumele debitorilor, codul de identificare fiscala, cu exceptia persoanelor fizice, unde nu se va mentiona codul numeric personal. Totodata, va fi publicata localitatea domiciliului fiscal si cuantumul total al obligatiilor fiscale restante. Presedintele ANAF a precizat recent ca ideea publicarii acestei liste a venit de la primarii din teritoriu.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri