Povestea unuia dintre primii oameni care apeleaza la Legea darii in plata: "Vreau o viata normala!". Ghid de dare in plata

Vineri, 13 mai, este prima zi in care romanii inglodati in datorii pot da bancii imobilele ipotecate pentru a scapa de ratele greu de suportat. Multi dintre datornici nu vor sa ramana fara locuinte, isi doresc sa negocieze cu banca pentru o rata mai mica, insa pentru cei care au epuizat orice speranta, singura solutie ramane darea in plata, conform Adevarul.

Controversata lege privind darea in plata, dezbatuta intens pentru mai bine de un an, a intrat vineri in vigoare. Romanii care au contractat credite si nu mai fac fata cu plata ratelor pot acum sa cedeze locuinta ipotecata bancii, iar orice datorie catre institutia bancara se stinge. Sorin Jugureanu (42 de ani), din Brasov, este unul dintre romanii care au asteptat intrarea in vigoare a legii privind darea in plata ca sa dea casa bancii, sa scape de datorii si, dupa cum spune el, „ca sa am o viata normala“.

El a apelat deja la un avocat pentru a incepe demersurile necesare, urmand sa predea bancii apartamentul parintilor sai, intrucat cu acesta a garantat un credit de nevoi personale cu ipoteca prin care si-a cumparat un apartament cu doua camere in Brasov. Totul a inceput in 2008, cand, in luna februarie, a contractat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu ipoteca.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri