Cadrul actual din piata asigurarilor este bine asezat si inchegat, dar este la inceput. Exista vulnerabilitati institutionale, culturale, emotii si contestari. Toate trebuie depasite catre consolidare si dezvoltare a pietei, catre o piata normala si atractiva. Am marcat deja o inversare a trendului in dezvoltarea pietei asigurarilor si, poate cel mai important aspect, pe baze sanatoase. Desi nu se vad suficient, trebuie sa ne ferim de acum incolo de cresteri artificiale sau manipulate" a declarat Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) la Forumul International de Asigurare si Reasigurare (FIAR)

"Lectia pe care ar trebui sa o invatam, daca ne uitam la refacerea economiilor dezvoltate - este data de relansare, intr-un ritm poate mai accelerat in Statele Unite si mai putin in Europa. In 2008, vorbeam despre cat vor persista efectele crizei economice - 20, 30 de ani. Iata insa ca aceste prognoze pesimiste au fost pana la urma contrazise. Lumea a evoluat si instrumentele economice functioneaza" a spus Misu Negritoiu (foto).

In opinia sa si piata asigurarilor din Romania s-a aflat astfel in ultimii ani la o rascruce. "Ne-am asezat, iar urmatorul pas in piata asigurarilor este dat de crestere si consolidare. Pana la urma, ca observator neutru venit din afara in piata asigurarilor din Romania, daca ma intrebati pe mine, ceea ce am observat, era ca piata nu functiona. Mesajul politic in misiunea autoritatii a fost: stabilitate, competitivitate si buna functionare a pietei asigurarilor, promovarea increderii si aflarea drepturilor asiguratilor, iar aceste lucruri se gasesc si in planul nostru de dezvoltare a pietei. Trebuie sa ne ferim de cresteri artificiale si manipulate", a mai declarat seful ASF.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri