Autoritatea de Supraveghere Financiara mentine interdictia de desfasurare a activitatii pentru compania LIG Insurance, pentru inca 3 luni. Operatiunile acestei companii au fost suspendate in februarie 2015, perioada in care sa-si restabileasca situatia financiara si sa se reincadreze in indicatorii de prudentialitate.

Compania, autorizata pentru asigurari generale, are activitatea suspendata din iarna anului trecut, dupa ce a incalcat normele financiare, contabile si de management operational, asumandu-si aplicarea unui plan de masuri pentru a remedia problemele. In continuare, LIG Insurance nu dispune de fondurile proprii de baza necesare acoperirii cerintei de capital minim (MCR), respectiv a cerintei de capital de solvabilitate (SCR), conform News.ro

“Consiliul ASF a dispus ca, in termen de o luna, LIG Insurance sa transmita un plan de finantare pe termen scurt privind aducerea fondurilor proprii eligibile la nivelul necesar respectarii cerintei de capital - MCR”, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Asiguratorul trebuie sa refaca planul initial de remediere in doua luni, incluzand masuri care sa asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerintei de solvabilitate - SCR, respectiv sa permita imbunatatirea profilului de risc pentru reducerea corespunzatoare a necesarului de capital.

Termenele de restabilire a indicatorilor MCR si SCR curg de la data de 20 aprilie 2016.

Totodata, Consiliul ASF a interzis societatii LIG Insurance sa dispuna liber de plasamentele financiare, terenurile si cladirile pe care le detine.
LIG Insurance a fost inclusa anul trecut in exercitiul BSRE (Balance Sheet Review Extended) de auditare independenta a 21 de societati de asigurare cu cote de piata reduse.

Rezultatul auditului a aratat ca LIG Insurance, cu o cota de 1,46%, nu respecta cerintele de solvabilitate nici macar conform regimului Solvabilitate I, cu atat mai putin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016.

De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri