Bucuresti, 21 iunie. Provocarile ascunse din 2016, dar si solutiile cele mai adecvate care raspund noilor amenintari tehnologice, cat si un semnificativ schimb de experienta intre specialisti de top din domeniu sunt printre cele mai importante aspecte discutate la cea de-a 7-a editie a Conferintei de Management al Riscului de Creditare in Bucuresti, care a avut loc pe 14 Iunie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Pentru al saptelea an consecutiv, ICAP Romania a adus impreuna unele dintre cele mai vizionare personalitati din domeniul managementului riscului de credit din Romania si de pe plan international, printre care Armen Dallakyan, Vice Presedinte – Senior Analyst la Moody's Investors Service, care a vorbit despre perspectivele de credit pentru Romania si bancile care activeaza pe aceasta piata si pe Anthony Scriffignano, Vice Presedinte Senior, Chief Data Scientist la Dun&Bradstreet, care a dezbatut tema celor mai bune practici in riscul de credit si gestionarea datelor despre companii.

Evenimentul a fost deschis de Nikitas Konstantellos, CEO al gruplui ICAP, care a subliniat importanta unei conferinte pe tema managementului riscului de creditare, o oportunitate de schimb de experienta si bune practici. Acesta i-a introdus pe participanti in atmosfera economica din Romania, prezentand situatia actuala si perspectivele de crestere economica, stimulata, mai ales, de consum.

Armen Dallakyan, Vice Presedinte – Senior Analyst la Moody's Investors Service, a listat o serie de solutii pentru unii dintre actorii cheie care se confrunta cu riscul de creditare. “Bancile au nevoie sa echilibreze dobanzile mici cu cresterea diversificata, in timp ce mentin costurile la niveluri reduse”, a subliniat Armen Dallakyan.

Iar Anthony Scriffignano, Vice Presedinte Senior, Chief Data Scientist la Dun&Bradstreet, a trecut in revista marile intrebari privind gestionarea datelor intr-o lume din ce in ce mai digitalizata si in plina evolutie tehnologica. “Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii, e esential sa ne raportam diferit la ceea ce facem”, a subliniat Anthony Scriffignano, completand ca specialistii in date trebuie sa tina cont de elemente de cyber securitate, volume mari de date, Internetul Lucrurilor, stiintele cognitive, legislatie, biometrie si altele.

De la prima editie a evenimentului, la Conferinta de Management al Riscului de Creditare au participat peste 1.300 de manageri din 800 de companii din diverse domenii de activitate, inclusiv specialisti din industria financiar bancara. De asemenea, in editiile de pana acum au luat cuvantul peste 25 de specialisti in domeniu, iar peste 50 de manageri au contribuit la dezbaterile conferintei.

Evenimentul a inclus si prezentari privind gestionarea riscului sustinute de catre reprezentanti ai asociatiilor de afaceri, institutiilor bancare, companiilor romanesti si multinationale, printre care consultantul de strategie al Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, Luminita Runcan, CRO Banca Transilvania, sau Radu Ciuca, Business Intelligence Manager, TotalSoft.

***
ICAP Romania este un furnizor de solutii integrate de afaceri: Solutii de Management al Riscului de Credit, Managementul Creantelor, Consultanta in Management, Solutii de Personal, Solutii de Marketing in Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Cipru si Turcia.

ICAP Romania consolideaza multiple surse de date, proceseaza, analizeaza si livreaza informatii de afaceri prin: Canal pentru livrare volume mari de date – Webservice, Monitorizari in sistem alerta, Solutii dezvoltate pe specificul sectorului de activitate, Studii de sector, competitie si de portofoliu de clienti.

ICAP Romania este parte a ICAP Group, cel mai mare furnizor de Informatii de Afaceri si de Consultanta din Sud-Estul Europei si partener exclusiv in Romania, Bulgaria si Grecia al Dun&Bradstreet (D&B), leader-ul mondial in furnizarea Serviciilor de Credit Risk si Informatii de Afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri