Potrivti ANAF, 52 de POS-uri fost instalate de catre Banca Transilvania in 28 de sedii ale Fiscului din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea, conform News.ro

Alte 49 de POS-uri au fost instalate de Garanti Bank la 25 de ghisee ale Fiscului din judetele Arad, Caras Severin, Hunedoara si Timis.
Cele doua banci au castigat licitatiile organizate de catre directiile regionale ale ANAF din Galati si Timisoara. Licitatiile pentru celelalte directii regionale sunt in curs, potrivit ANAF.

In 7 iulie, presedintele ANAF, Dragos Doros, a anuntat ca sediile institutiei din intreaga tara vor avea intr-o luna instalate terminale POS pentru ca cetatenii sa isi poata plati cu cardul taxele si impozitele la bugetul statului.

Citeste si:

”Caietele de sarcini s-au facut pe regiuni. In decurs de o luna-o luna si ceva in toata tara o sa fie implementate”, a spus Doros, la o conferinta pe teme fiscale.

ANAF are opt directii regionale si peste 200 de administratii financiare in toata tara. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput sa implementeze in 2015 programul de modernizare a institutiei, a imbunatatit gradul de colectare cu 7,8%, iar conformarea voluntara la plata a fost de 83,5%, potrivit raportului ANAF pe anul trecut.

Sursa foto: LDprod / Shutterstock