"Au fost instalate 37 de POS-uri in 21 de sedii care apartin Administratiilor Sectoarelor 1-6 ale Finantelor Publice, Activitatii de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti si unitatilor de trezorerie subordonate (Trezoreriile Statului - Sectoarele 1-6 si Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a judetului Ilfov)", a precizat ANAF, conform News.ro.

Anterior, la finalul lunii iulie, ANAF anuntase ca taxele pot fi platite cu cardul la ghiseu in 53 de sedii ale Fiscului din 10 judete din regiunile Vest si Sud-Est: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. POS-urile de la sediile ANAF din cele zece judete au fost instalate de Banca Transilvania si Garanti Bank, care au castigat licitatiile organizate de catre directiile regionale ale ANAF din Galati si Timisoara.

In 7 iulie, presedintele ANAF, Dragos Doros, a anuntat ca sediile institutiei din intreaga tara vor avea intr-o luna instalate terminale POS pentru ca cetatenii sa isi poata plati cu cardul taxele si impozitele la bugetul statului.

Citeste si:

”Caietele de sarcini s-au facut pe regiuni. In decurs de o luna-o luna si ceva in toata tara o sa fie implementate”, a spus Doros, la o conferinta pe teme fiscale.

ANAF are opt directii regionale si peste 200 de administratii financiare in toata tara. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput sa implementeze in 2015 programul de modernizare a institutiei, a imbunatatit gradul de colectare cu 7,8%, iar conformarea voluntara la plata a fost de 83,5%, potrivit raportului ANAF pe anul trecut.

Sursa foto: agerpresfoto