Inspectorii antifrauda au facut cele mai multe sesizari in cazuri de prejudicii cu valoare mare. Astfel, valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezinta 85% in total valoare prejudiciu stabilit prin actele de sesizare inaintate organelor de urmarire penala.

Potrivit ANAF, 441 de acte de sesizare au fost transmise la:

  • parchete de pe langa tribunale – 262 de acte de sesizare;
  • DIICOT – 127 de acte de sesizare;
  • DNA – 26 de acte de sesizare;
  • parchete de pe langa judecatorii – 13 acte de sesizare;
  • parchet de pe langa Curte de Apel si PICCJ - 13 acte de sesizare.

Pentru asigurarea recuperarii prejudiciilor aferente cazurilor investigate, in perioada ianuarie - iunie 2016, au fost dispuse 666 de masuri asiguratorii asupra unor active in suma de 971,6 milioane lei (218,8 milioane euro).

Cumulat, in primele sase luni, sumele stabilite de inspectorii antifrauda ai ANAF reprezinta 1,98 miliarde lei (446,9 milioane euro), reprezentand prejudicii aferente actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala si sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari).

Potrivit Directiei Generale Antifrauda Fiscala, 94,3% din total sume stabilite reprezinta prejudicii aferente actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala, in timp ce sanctiunile contraventionale (amenzi si confiscari) reprezinta 5,7%.

Sursa foto: Agerpres Foto