Cursul de schimb leu/euro a scazut puternic in sedinta de luni, ajungand la cel mai redus nivel de la inceputul anului. Potrivit referintei BNR, moneda nationala s-a apreciat cu aproape 2 bani, pana la 4,4444 lei/euro, in timp ce dolarul american a batut pasul pe loc.

Referintele fata de dolarul american si francul elvetian au stagnat in jurul nivelurilor de 4,05 lei/dolar, respectiv 4,10 lei/franc.

Conform estimarilor ING Bank, moneda nationala se poate intari treptat in fata euro pana spre 4,35 lei/euro, in vara anului viitor, iar pe final de an s-ar putea tranzactiona la 4,40 lei/euro. Analistii bancii olandeze sustin ca raliul inceput de leu imediat dupa referendumul privind Brexit-ul a mers prea departe si se asteapta la o consolidare a cursului inaintea deciziei de miercuri a Federal Reserve.

Desi sansele unei cresteri a dobanzii cheie in Statele Unite sunt mici, declaratiile mai agresive pe care le-ar putea emite Federal Reserve miercuri pot provoca unele corectii pe leu in a doua parte a saptamanii.

Citeste si:
Curs valutar BNR astazi, 7 mai: leul trece pe depreciere
Curs valutar BNR astazi, 7...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 8 mai: leul revine pe crestere firava