Societe Generale inregistreaza profit in crestere cu 8% in T2, sustinut de vanzarea actiunilor la Visa Europe

Societe Generale a inregistrat un profit net in crestere cu 8% in trimestrul al doilea, la 1,46 miliarde de euro, sustinut de vanzarea actiunilor la Visa Europe, conform MArketWatch.

Societe Generale a obtinut, un urma cu un an, un profit net de 1,35 miliarde de euro. Veniturile Societe Generale au avansat in trimestrul al doilea cu 2%, la 6,98 miliarde de euro, conform News.ro.

Societe Generale a inregistrat un castig de 725 de miliarde de euro din vanzarea actiunilor la Visa Europe..Excluzand vanzarea detinerii la Visa Europe si alte elemente exceptionale, profitul net a stagnat in trimestrul al doilea, comparativ cu intervalul similar din 2015.

Rezultatele Societe Generale refleta instabilitate din piata financiara

Rezultatele Societe Generale reflecta instabilitatea din piata financiara provocata de perspectiva iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, problemele din economia globala si persistenta dobanzilor scazute. Operatiunile bancare globale si de solutii de afaceri pentru investitori, care includ activitatile de investment banking, servicii in domeniul instrumentelor financiare si managementului activelor, au consemnat in trimestrul al doilea un declin de 36% al profitului net, la 448 milioane de euro, de la 702 milioane de euro acum un an.

Profitul net al bancii de retail din Franta a scazut cu 5%, la 403 milioane de euro. Divizia internationala pentru servicii bancare de retail si de servicii financiare a obtinut in schimb o crestere de 36% a profitului net, la 436 de milioane de euro.

In Rusia, unde Societe Generale detine una dintre cele mai mari banci private din tara, Rosbank, banca franceza a inregistrat pierderi trimestriale de 12 milioane de euro.

Citeste si:
COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata...
COVID-19 | Societe Generale...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Societe Generale, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri