Procurorii DNA cer instantei supreme sa interzica procedurile de lichidare sau dizolvare a societatii Carpatica Asig, in urmatoarele doua luni, pentru a putea fi trasa la raspundere penala, in dosarul in care este acuzata de cumparare de influenta si dare de mita. Masura a fost solicitata dupa ce ASF a declansat procedura de faliment a Carpatica Asig.

In cererea care va fi judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie solicita “luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privind SC Carpatica Asig SA, sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja initiate”, conform News.ro.

Societatea Carpatica Asig SA a fost trimisa in judecata in 25 aprilie 2014, pentru cumparare de influenta si dare de mita, iar in 8 martie 2016, a fost condamnata, de Curtea de Apel Bucuresti la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei, precum si la publicarea hotararii de condamnare in mass-media. Decizia a fost contestata de societatea de asigurari, iar dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, arata, marti, Directia Nationala Anticoruptie.

In aceste conditii, in 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, printre altele, declansarea procedurii de faliment si lichidarea societatii Carpatica Asig prin procedura obisnuita de insolventa, precum si emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, cu sesizarea judecatorului sindic din tribunal. Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost publicata in Monitorul Oficial din 2 august.

In cererea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii DNA arata ca situatia aparuta in urma deciziei luate de ASF “creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspundere penala”.
“Prin urmare, considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal”, a precizat DNA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Misu Negritoiu a fost audiat ca martor la DNA, in dosarul Carpatica