ANAF acuza o multinationala din domeniul farmaceutic, careia nu ii dezvalui numele, ca a cauzat un prejudiciu de 44,45 milioane lei ( 10 milioane euro) statului prin sustragerea de la plata taxei pe valoarea adaugata (TVA). Inspectorii Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili au sesizat procurorii in luna iulie in legatura cu prejudiciul descoperit.

"Societatea a prestat pe teritoriul Romaniei servicii de marketing, promovare si autorizare pentru firma mama din spatiul UE, dar le-a facturat ca si cand activitatea s-ar fi desfasurat in tara respectiva. Astfel, au beneficiat in strainatate pe nedrept de scutire la plata TVA, cu intentia de a se sustrage de la plata taxei pe valoare adaugata in Romania", a precizat ANAF, intr-un comunicat, conform News.ro.

Autoritatea fiscala mai acuza aceeasi companie multinationala ca a facut plati catre agentii de turism pentru participarea unor medici si farmacisti la evenimente interne si internationale de specialitate si catre firme pentru organizarea de evenimente medicale, precum congrese, conferinte, cursuri, simpozioane si forumuri si pentru aparitia unor publicatii. Prejudiciul a fost descoperit dupa ce inspectorii ANAF au verificat activitatea firmei.

"Pentru aceste servicii a solicitat deducerea TVA si le-a prezentat sub forma unor actiuni de sponsorizare si donatie cu toate ca acestea au fost puse la dispozitie in mod gratuit, fiind realizate de companie pentru promovarea produselor pe piata romaneasca. In acest mod s-a evitat si colectarea TVA aferenta medicamentelor acordate gratuit ca si donatii catre spitale, camine, fundatii sau ca mostre catre medici, dar care, in fapt, au fost acordate in scopul efectuarii ulterioare de comenzi catre distribuitorii de medicamente", a mentionat ANAF.

Potrivit institutiei, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili a sesizat, in iulie 2016, organele de urmarire penala pentru asigurarea recuperarii prejudiciului.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri