Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa poata negocia intelegeri cu contribuabilii, pentru ca „instantele nu sunt cel mai bun loc de rezolvare a diferentelor“, arata un raport realizat de catre Fondul Monetar International privind activitatea Directiei Generale Mari Contribuabili, conform Adevarul Financiar.

„Este necesara posibilitatea de a negocia intelegeri cu contribuabilii pe marginea ajustarilor fiscale, cu controale de integritate. ANAF trebuie sa poata incheia intelegeri, acolo unde este cazul, mai ales ca numarul de cazuri de transfer al profiturilor creste. Instantele nu sunt cel mai bun loc de rezolvare a diferentelor de opinii pe marginea corectitudinii ratelor economice de randament al functiilor, activelor sau riscurilor, sau pe marginea evaluarii proprietatii intelectuale aflate in diferite tari“, scriu expertii FMI, in raportul redactat in luna mai.

„Raportul de asistenta tehnica privind Imbunatatirea Administrarii Riscului de Conformare pe care il prezinta Marii Contribuabili“ a fost intocmit in urma vizitei expertilor Fondului Monetar International in Romania, din perioada 7-21 aprilie 2016.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Raiffeisen Bank a virat 27 mil. lei către stat și a urgentat toate plățile
Setari Cookie-uri