”Textul OUG a fost publicat pe site-ul Ministerului Finantelor dupa care a fost trimisa la Consiliul Legislativ de unde trebuia sa vina niste avize. Au venit azi (luni – n.r.) si OUG se va publica in maxim 2-3 ore. Ordonanta va fi publicata azi in Monitorul Oficial fara modificari de fond, doar cu modificari de forma pentru ca Consiliul Legislativ asta face si nu se putea publica fara aceste avize care au trebuit luate dupa week-end”, a declarat, luni, Liviu Iolu, conform News.ro.

La finalul sedintei de guvern de miercurea trecuta, purtatorul de cuvant anunta ca, dupa ce Ordonanta de Urgenta privind RCA va aparea pe site-ul Ministerului Finantelor Publice pentru ca transportatorii sa o poata citi, ea va fi publicata imediat in Monitorul Oficial. "Publicarea in Monitorul Oficial e o procedura, poate dura cateva ore”, anunta Liviu Iolu.

Potrivit OUG aprobata de Guvern si publicata miercuri seara pe site-ul Ministerului Finantelor, "in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta , ASF va stabili tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule ce urmeaza a se aplica de catre societatile de asigurare RCA".

Circa 3.000 de persoane au participat, joi, la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri in Piata Victoriei, la care s-au asociat si taximetristi, in piata fiind aduse circa 70 de camioane. In urma discutiilor dintre reprezentantii ASF si cei ai protestatarilor, s-a ajuns la o intelegere privind stabilirea unui tarif de referinta pentru asigurarile auto obligatorii RCA, estimand un nivel de 7.500 de lei pe an in cazul camioanelor de peste 16 tone.

Sursa foto: Kichigin / Shutterstock.com