Intrebat care este cel mai valoros bun vandut, Dragos Doros a spus ca ANAF a vandut o vila de 1 milion de euro, dar a avut si actiuni cu o valoare de peste 1 milion de euro, conform News.ro.

”De la inceputul anului, avem un departament care e botezat de noi 'executari silite', cazuri speciale, care se ocupa numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanta. A inceput sa lucreze din martie si cumva ne-am facut un plan, pe care il respectam si suntem chiar inaintea lui. Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei si inca vreo 8 milioane de lei din plati voluntare. Vreau sa va zic ca am vandut terenuri, vile, apartamente, actiuni, societati comerciale si astea sunt lucruri care s-au intamplat, in premiera, la ANAF, in acest an”, a spus Doros, la Europa FM.

In privinta romanilor care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale, seful ANAF spune ca pana acum au fost verificate doar 30 de persoane, dar peste 100 de dosare sunt in lucru.

Citeste si:

”In interiorul ANAF este un departament care se ocupa de persoanele cu averi mari. Acest departament care nu are o productie spectaculoasa, in acesti ani si-a facut faza de documentare", a precizat Doros, care a adagat ca de acum incolo vor aparea rezultate mai bune.

Potrivit jurnalistilor de la Rise Project, 100 de romani instariti ar fi apelat la o casa de avocatura din Panama pentru a-si ascunde averea prin intermediul unor firme offshore. Pe lista apar, intre altii, oamenii de afaceri Ion Tiriac si Corneliu Iacobov.

Sursa foto: agerpresfoto