Bancile care au primit plafoane sunt: Banca Romaneasca, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen si Unicredit.

"Hotararea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garantii care pot fi emise anul acesta in cadrul programului Prima Casa a fost adoptata de Guvern in sedinta din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitarilor de acordare a unei finantari garantate in cadrul Programului, aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare la finantatori", potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor.

Plafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului Prima casa a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, in luna mai. Astfel, dupa cele doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental totalizeaza, in acest an, 2,69 miliarde de lei.

Citeste si:

In total, de la lansarea programului Prima Casa in 2009 si pana la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garantii in valoare totala de 16,88 de miliarde de lei.

In acest moment, rata de neplata de catre beneficiarii programului Prima Casa este de 0,3%.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock