"In sala sunt prezenti 141 de deputati, deci nu suntem in cvorum. In acest caz sedinta de vot final nu poate avea loc", a declarat presedintele de sedinta, social-democratul Gabriel Vlase, conform News.ro. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti un amendament prin care a fost eliminat pragul de 50% grad de indatorare pentru eligibilitatea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul istoric.

Propunerea a fost facuta de catre deputatul PSD Ciprian Nica si a fost votata cu 56 de voturi ”pentru”. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe articole Legea conversiei creditelor din franci elventieni in lei la cursul istoric, insa proiectul nu a mai fost supus votului final din cauza lipsei de cvorum.

De asemenea, deputatii au dezbatut motiunea simpla pe justitie, insa votul final urmeaza sa fie dat intr-o alta zi.

Dezbaterea motiunii simple pe Justitie a durat doar 15 minute

Dezbaterea motiunii simple pe tema Justitiei a durat doar 15 minute, luand cuvantul reprezentanti ai PSD si ALDE, care au criticat absenta ministrului Raluca Pruna si care au cerut demiterea ei, si ai UDMR, care a spus ca este un "record" ca un ministru sa fie de doua ori in fata unei motiuni simple intr-un singur an.

Deputatii s-au aratat deranjati de absenta Ralucai Pruna si nu au acceptat explicatiile vicepremierului Costin Borc, care a explicat ca Pruna nu a putut ajunge la dezbatere din cauza intarzierii avionului cu care trebuia sa se intoarca la Bucuresti.